editie van het Milan Summer Festival plaatsvinden in het Zuiderpark in Den Haag

milan2015

Dit jaar zal de 31e editie van het Milan Summer Festival plaatsvinden in het Zuiderpark in Den Haag. Dit jaarlijkse festival kenmerkt zich door het bijeenbrengen van voorstellingen, culinaire hoogstandjes, kraampjes en overige culturele uitingen.

Gedurende drie dagen, krijgt men de mogelijkheid om een kijkje te nemen op het grootste openlucht-festival van Europa.

Voorheen ging het evenement onder de naam ‘Milan’. Het werd tijd voor een verfrissing van het evenement. Naast de naamsverandering is de verfrissing gepaard gegaan met een nieuw logo, een nieuwe website en een nieuw format met plaats voor iedereen.

Ook ik ben dit jaar bijvoorbeeld betrokken als blogger voor dit evenement. Toen ik werd gevraagd was ik meteen enthousiast! Niet omdat ik ZO’N grote fan ben van de artiesten, hapjes, drankjes en attracties…NEE!

Ik ben totaal geen festivalganger…!

Toch ga ik WEL naar het Milan Summer Festival 🙂

Waarom?!

Zelf ben ik geïnteresseerd in de sfeer en samenkomst van de Hindostaanse gemeenschap. Het festival is natuurlijk ook bedoeld voor niet-Hindostanen, maar ik kijk vooral naar de Hindostaanse kant.

Onder Hindostanen zie ik niet altijd saamhorigheid. Men (en vooral jongeren) zien elkaar niet altijd als broers, zussen of ‘volksgenoten’. Nu hoeft dit natuurlijk niet altijd zo te zijn, maar het zou de Hindostaanse gemeenschap alleen maar ten goede komen als dit wel zo zou zijn.

In de korte periode dat ik nu actief ben als blogger, heb ik veel contact met Hindostanen. Vooral vanuit de kant van Hindostaanse jongeren krijg ik vaak te horen dat ze iets missen. Een eenheidsgevoel, een harmonie, waarin iedereen elkaar kan helpen om het culturele bewustzijn te voeden en te stimuleren.

In mijn optiek is het Milan Summer Festival juist interessant en leuk om deze reden! Het geeft een kijkje in de keuken van de Hindostaanse cultuur, waarin gezelligheid, muziek, lekker eten en onderling contact naar voren wordt geschoven. Ondanks dat we elkaar niet per se hoeven te spreken, kunnen we nader tot elkaar komen en ons culturele bewustzijn versterken!
Culture is an instrument wielded by teachers to manufacture teachers, who, in their turn, will manufacture still more teachers.
Simone Weil
Het festival heeft naast de recreatieve bedoeling. ook een maatschappelijke functie (in mijn ogen), die het best tot zijn recht komt in een dergelijke setting.

Ik zal zaterdag en zondag aanwezig zijn op het festival. Ik ben zelf erg benieuwd en heb er veel zin in! Mijn bedoeling is dan ook om mijn beleving met jullie te delen als ik de eerste dag ben geweest.

Voor nu wil ik nog even kwijt…

Kom en beleef het Milan Summer Festival to the fullest!