Bruiloft met muziek

bruiloft en de keuze uit muziek

Bruiloft met muziek
Wanneer je gaat trouwen is het belangrijk goede voorbereidingen te treffen.
Natuurlijk mag je een jurk uitzoeken, een trouwlocatie vinden en gasten uitnodigen. Naast dat alles moet je ook nog nadenken over bijvoorbeeld de muziek voor op je huwelijk of trouwfeest.
Allereerst natuurlijk de muziek voor tijdens het officiële gedeelte van de huwelijksdag.
Bij de huwelijksinzegening mag muziek natuurlijk niet ontbreken maar wat voor muziek kies je? Harpsolo muziek kan een goede keuze zijn maar wat als je geen liefhebber bent van harpmuziek op je bruiloft?
Een piano en zang duo die jullie favoriete muziek ten gehore brengt kan net zo mooi zijn maar een piano is lastig om op de trouwlocatie te krijgen, daarnaast wil je ook geen muziek van een valse piano dus moet je ook aan een pianostemmer denken die weer naar jullie trouwlocatie moet komen.
Makkelijk op de locatie van een huwelijk of trouwerij te krijgen is bijvoorbeeld een gitarist. Veel pop- en jazzliedjes zijn geschikt voor een gitaar/zang duo. Mocht jullie trouwmuziek niet voor gitaar en zang geschreven zijn dan is het vaak geen probleem voor de gitarist om de muziek te arrangeren, speciaal voor jullie bruiloft of huwelijk.
Een optreden tijdens een huwelijk of bruiloft moet dus aan heel veel eisen voldoen. En dan hebben we het alleen nog over het officiële gedeelte van jullie huwelijksfeest.

In de middag wil je natuurlijk ook live achtergrondmuziek tijdens bijvoorbeeld de lunch. Veel bruidsparen kiezen voor een strijkkwartet en dat is een zeer goede keuze. Live muziek gespeeld door een strijkkwartet is niet alleen stijlvol en toegankelijk maar ook op allerlei trouwlocaties in te passen. Of je nu trouwt op een boot, in een kasteel of in de tuin, een strijkkwartet neemt niet veel ruimte in en creëert direct een speciale sfeer op jullie huwelijk.
Maar jullie kunnen zonder twijfel ook kiezen voor iets heel anders. Een prachtig mini-concert bijvoorbeeld van een duo fluit/harp of viool/cello of kies voor een live a capella zang optreden van vier zangeressen. Deze mini live-concerten kunnen altijd naar wens worden aangepast want geen bruiloft is hetzelfde en geen bruidspaar heeft dezelfde wensen.

En als de avond van het feest dan in zicht komt wil je natuurlijk niets anders dan onvergetelijk feesten met alle genodigden van jullie huwelijk. En een echt trouwfeest is niet compleet zonder live muziek van topkwaliteit. Een jazz zangeres begeleidt door een prachtige band of door enkel een piano. Heerlijk om op te dansen of om lekker naar te luisteren aan het einde van jullie huwelijksfeest.
Maar dan vergeten we nog een ding: jullie eerste dans. Deze uit Amerika overgenomen traditie wordt meestal vergezeld met jullie eerste liedje en dan is live muziek altijd de beste keuze. Een goede muzikant zal graag jullie muziek ten gehore brengen op jullie huwelijksdag. Zeker wanneer je dit even overlegt met de musicus voor het huwelijksfeest begint.

Live muziek is dus sfeervol en kan jullie huwelijksfeest net dat beetje extra meegeven waar alle huwelijksgasten het jaren laten nog over hebben.